nummer 8 - mei 2010

  Ontwikkelingen in Xining  
  Eetstokjes vinden gretig aftrek  
  Scholen in actie voor Xining  

Ontwikkelingen in Xining 

Er zijn momenteel 51 kinderen in pleeggezinnen. Zij groeien op in een gezin met één op één aandacht, waardoor zij ontwikkelingskansen krijgen. Het project krijgt steeds meer steun van lokale organisaties en overheden. Een belangrijke en positieve ontwikkeling!


Nu het pleegzorgproject goed op poten staat en lokale financiering dichterbij komt, wil men in Xining een stap verder gaan. In 2009 is men gericht gaan werken aan een sociaal netwerk buiten de pleegfamilie. Dit vergroot de kans op een zo ‘gewoon’ mogelijk leven en een gewaardeerde plek in de maatschappij. In China heeft men hier weinig ervaring mee.

 

De tijd lijkt dus rijp om het pleegzorgproject op eigen benen verder te laten gaan. De financiële ondersteuning vanuit Nederland kan dan verschuiven naar preventie en maatschappelijke acceptatie en integratie. Daarnaast bestaat de wens om het aantal pleegzorgprojecten in de provincie Qinghai uit te breiden. Ook dit vinden wij belangrijk. Kortom genoeg te doen. Dit najaar hopen we u meer te kunnen vertellen over hoe we na 2010 verder gaan!

Klik hier voor uitgebreide info over de ontwikkelingen in 2009 (in het Engels, downlowden duurt even..).


Eetstokjes vinden gretig aftrek

 

Tijdens het China Festival of Lights in Emmen hebben we kaarten en eetstokjes verkocht. De opbrengst was een kleine 1100 euro. Dierentuin Emmen; bedankt voor de medewerking!!

 

Binnenkort zijn deze stokjes ook bij ons te bestellen voor 7,95 plus verzendkosten. Belangstelling? Mail ons! info@pleegzorgxining.nl


Scholen in actie voor Xining

Regelmatig houden scholen een actie voor Pleegzorg Xining. Een sponsorloop, fancyfair, kaartenactie, veiling of modeshow. Wij ondersteunen dit met gastlessen op de betreffende school, een lespakket en materialen om de school Chinees aan te kleden. Ook iets doen op jouw school? Kijk hier voor ideeën en mogelijkheden!

Hoe is het met ... Yang Yang?

Yang Yang is bijna 7 en is geboren met een open rug, een waterhoofd en klompvoetjes. Ondanks vele operaties heeft hij een aantal blijvende lichamelijke beperkingen; hij kan niet zelfstandig lopen en is incontinent.

 

Yang Yang heeft een behoorlijke leerachterstand. Zijn pleegouders helpen hem om deze in te halen. Zij zijn speciaal getraind om hem onderwijs te geven. Elke middag gaan zij met hem naar fysiotherapie om zijn spieren te trainen.

 

Doel is hem klaar te stomen voor de basisschool zodat hij kan leren, ontdekken en vrienden kan maken. Dankzij de toegewijde één op één aandacht van zijn pleegouders is de kans optimaal dat dit gaat lukken.


Colofon

Dit is een nieuwsbrief van de werkgroep Pleegzorg Xining van de Vereniging Wereldkinderen. Wij hebben CBF-keurmerk voor goede doelen. Tel. 0561-433706
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl
Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.