nummer 7 - 7 oktober 2009

  Meer aandacht voor oudere kinderen in Xining  
  Nieuwe tentoonstelling Qi van China  
  Xiningmodel voorbeeld voor anderen  


Meer aandacht voor oudere kinderen in Xining

Met ruim 50 kinderen in Chinese pleeggezinnen draait Pleegzorg Xining goed. Het streven is om elk jaar méér kinderen in families onder te brengen.

 

Was de aandacht de laatste jaren vooral gericht op jonge kinderen, de komende tijd probeert het kindertehuis in Xining meer tieners te plaatsen in pleeggezinnen. Bovendien bereiken de eerste kinderen die in gezinnen zijn ondergebracht nu de puberleeftijd. Het tehuis in Xining is dan ook druk bezig om trainingen ‘omgaan met tieners’ op te zetten voor nieuwe én al geworven pleegouders. De jongeren zelf kunnen met problemen terecht bij een van de maatschappelijk werkers van het tehuis.Kortingsactie voor donateurs Pleegzorg Xining

Tropenmuseum Junior
Nieuwe tentoonstelling Qi van China

Als donateur van Pleegzorg Xining ontvangt u 50% korting op twee entreetickets voor Qi van China in het Tropenmuseum Junior in Amsterdam!

 

Qi (spreek uit: tsjie) is de energie die door alles en iedereen stroomt. Door mensen en dingen, dieren en gebouwen. Ga mee op ‘Chinatour’ en verzamel qi met koken, karaoke, soldaten, kalligrafie en kungfu.

 

U krijgt de korting aan de kassa op vertoon van een printversie van deze nieuwsbrief. Reserveren is aanbevolen! www.tropenmuseumjunior.nlXiningmodel voorbeeld voor anderen

Belangstelling vanuit andere tehuizen groeit

Al eerder meldden we dat het pleegzorgsysteem in Xining de aandacht trekt van de centrale overheid in Peking en van andere kindertehuizen in China. Men spreekt inmiddels bewonderend van het ‘Xiningmodel’. Kern is dat voor gehandicapte tehuiskinderen lokale pleeggezinnen worden gezocht die intensief getraind en begeleid worden in de omgang met ‘hun’ kinderen.

 

Uw financiële bijdrage maakt dit allemaal mogelijk. Met uw donatie schaffen we ook hulpmiddelen aan die nodig zijn om de kinderen in een gezinssituatie te laten functioneren (bv. rolstoelen). De maatschappelijk werkers in het kindertehuis blijven het Xiningmodel ontwikkelen. Ze delen hun kennis ook graag met anderen. In mei van dit jaar ontvingen ze ruim dertig collega´s uit tehuizen verspreid over China voor een tweedaags seminar. Hierdoor kan het 'Xiningmodel' navolging krijgen in andere steden.

Hoe is het met Ming-hui?

Ming-hui is bijna vijf jaar oud, heeft hepatitis B en is incontinent. Vorig jaar is een tumor uit zijn rug verwijderd. Mede dankzij Pleegzorg Xining woont hij sinds één jaar in een pleeggezin. Het is een lief, actief, maar ook slim ventje.

 

Langzaamaan dringt het tot hem door dat hij anders is dan andere kinderen. De maatschappelijk werkers uit het kindertehuis van Xining helpen zijn pleegouders bij het zoeken naar opleidingsmogelijkheden voor Ming-hui, maar ook bij het omgaan met zijn sociaal-emotionele ontwikkeling.Colofon

Dit is een nieuwsbrief van de werkgroep Pleegzorg Xining van de Vereniging Wereldkinderen. Wij hebben CBF-keurmerk voor goede doelen. Tel. 0561-433706
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl
Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.