nummer 5 - 14 februari 2008

  Onder de indruk van Xining  
  Unieke fototentoonstelling te leen!  


Onder de indruk van Xining

Eind vorig jaar ging de Werkgroep Xining op bezoek in Xining. We hebben uitgebreid gesproken met de directie en medewerkers van het kindertehuis. Ook gingen we langs bij 9 pleeggezinnen die één of meer gehandicapte kinderen een thuis bieden. 
 
We werden hartelijk ontvangen, mochten overal kijken en kregen eerlijke antwoorden op onze vragen. We zijn enorm onder de indruk van de toewijding van de pleeggezinnen en de intensieve manier waarop zij vanuit het tehuis worden begeleid.
 
We hebben in Xining met eigen ogen gezien dat het geld dat donateurs en sponsors in Nederland verzamelen heel goed besteed wordt. Momenteel verblijven 40 kinderen in pleeggezinnen. Christian Action (de organisatie die het project ter plekke uitvoert i.s.m. lokale mensen in Xining) gaat heel doordacht, consequent en effectief te werk. We hebben veel vertrouwen in de betrokkenen ter plekke en hebben gezien dat de het project direct bijdraagt aan een goed leven voor vondelingen uit Xining, en dan met name de kinderen met een beperking.
 
Bekijk de film over ons bezoek aan Xining.Unieke fototentoonstelling te leen!

Tijdens ons bezoek aan Xining maakte fotografe Wilma Manders prachtige foto's van de kinderen. Hiervan is een fototentoonstelling gemaakt, bestaande uit 20 foto's op lichtgewicht panelen en ondersteunend materiaal (folders en film). De tentoonstelling is beschikbaar voor iedereen die met een actie geld inzamelt voor Pleegzorg Xining.
 
Voor scholen is een lesmap beschikbaar om in de klas met het thema China aan de slag te gaan.
 
Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling en de lesmap.


Op bezoek bij zeven pleeggezinnen in Xining. Bekijk de film.

Op bezoek bij Min-min

Min-min is 9. We bezochten haar in een klein, donker tweekamerappartementje volgestouwd met zware meubels en bedden. Min-Min zit op een van de bedden, naast haar pleeggrootmoeder. Ze begroet ons met een vrolijk ‘Hello!’. Ze beweegt traag en haar ogen rollen heen en weer in hun kassen. Min-min heeft als baby polio gehad, is deels verlamd en daarom te vondeling gelegd. Haar pleegmoeder kon haar in huis nemen omdat ze niet veel om handen had. Haar man zat in het leger en haar volwassen zoon kon zichzelf redden. Samen met haar eigen moeder zorgt de pleegmoeder nu voor Min-min. Met veel geduld en liefde traint ze de spieren van het meisje, dat daardoor inmiddels zelfstandig kan staan. De pleegmoeder leert haar ook lezen en schrijven, want Min-min kan door haar beperkingen niet naar school.

Colofon

Deze nieuwsbrief is van de werkgroep Pleegzorg Xining van de Vereniging Wereldkinderen. Wereldkinderen heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen.
Tel. 0561-433706
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.