Nieuwsbrief

  Pleegzorg in Xining verandert  
  Wenskaarten nog te bestellen !  


Pleegzorg in Xining verandertPleegzorg Xining bestaat ruim tien jaar. Met geld uit Nederland zijn in de Chinese stad Xining tientallen gehandicapte weeskinderen ondergebracht in pleeggezinnen, waar ze zich beter konden ontwikkelen dan in het plaatselijke kindertehuis. Het is niet altijd makkelijk gebleken om pleeggezinnen te werven, maar gelukkig neemt het aantal te vondeling gelegde gehandicapte kinderen af. Dit mede doordat het door Pleegzorg Xining gesteunde project steeds meer hulp biedt aan Chinezen met een (eigen) gehandicapt kind. Daarnaast wordt gewerkt aan grotere acceptatie van kinderen met beperkingen.

 

Voor de kinderen die nog wel in het tehuis terechtkomen, is inmiddels een andere vorm van pleegzorg gestart. Vijf gezinnen, die allemaal bij elkaar wonen in één appartementencomplex, zorgen elk voor een aantal pleegkinderen. De pleegouders krijgen training in de omgang met gehandicapte kinderen en ontvangen een salaris. De lokale overheid draagt hier financieel aan bij. Op dit moment verblijven achttien kinderen in deze vorm van pleegzorg.Wenskaarten nog te bestellen !Onze unieke wenskaarten zijn ontworpen door bekende illustratoren, die hier belangeloos aan meewerkten. Bestel ze hier. De opbrengst gaat vanzelfsprekend naar Pleegzorg Xining.

Ons doel is bereikt

Pleegzorg Xining begon met fondsen werven om vrijwillige pleegouders te ondersteunen via training en faciliteiten. Nu de pleegzorg door het kindertehuis en de overheid professioneler is georganiseerd, is onze steun minder hard nodig. Dit vinden wij goed nieuws – betere zorg door de overheid hebben wij altijd als doel voor de lange termijn gehad. Mede dankzij de donaties van vele particulieren en bedrijven is dit doel bereikt!

 

Pleegzorg Xining ondersteunt de pleegzorg in de Chinese stad daarom nog tot juli 2017. Wij stellen uw donatie tot die tijd bijzonder op prijs. Daarna stoppen wij met fondsen werven. Daarvan krijgt u tijdig bericht.


Het verhaal van Xiaomei

Dit is Xiaomei, dertien jaar oud. Ze woont sinds drie jaar bij een van de vijf pleeggezinnen (zie hiernaast). Xiaomei heeft verstandelijke beperkingen en ADHD.

 

Toen ze nog in het kindertehuis woonde, kon ze nauwelijks praten en moesten de verzorgsters vrijwel alles voor haar doen. Sinds ze in het pleeggezin woont, spreekt ze een paar woorden (waaronder ‘mama’ en ‘papa’), geeft ze het aan wanneer ze honger heeft en voert ze eenvoudige taken uit, zoals haar handen wassen of de tafel afruimen.

 

Xiaomei is rustiger en gelukkiger geworden van de persoonlijke aandacht. Ze pakt geen spullen of eten meer af van de andere kinderen.

 


Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Pleegzorg Xining, onderdeel van de Stichting Kinderhulp China.

Tel. 06-34263877.
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl