Nieuwsbrief

  Nieuwe vorm van pleegzorg  
  Stand van zaken tehuis  
  Bijzondere wenskaarten van 16 kunstenaars  


Nieuwe vorm van pleegzorgFoto: De pleegouders Ma samen met drie van hun vier pleegkinderen.

 

De bestaande pleegzorg in gezinnen in Xining bestaat nog steeds. Het blijkt echter lastig om genoeg pleeggezinnen te vinden. Daarom is het tehuis daarnaast gestart met een andere vorm van pleegzorg.

 

Vijf gezinnen, allemaal wonend in hetzelfde appartementencomplex, zorgen elk voor 4 kinderen met een beperking in hun huis. De pleegmoeders zijn getraind door het tehuis en ontvangen een fulltime salaris voor hun taak als pleegmoeder. De pleegvaders hebben een baan buitenshuis en vervullen daarnaast hun vaderrol in het gezin. De kinderen krijgen hierdoor deskundige begeleiding thuis, ervaren de huiselijkheid en aandacht binnen een gezin en groeien op in de ‘gewone’ maatschappij.

 

Doordat de pleegouders 4 gehandicapte kinderen tegelijk in hun gezin opnemen kunnen meer kinderen van pleegzorg gebruik maken dan voorheen.

 

Pleegzorg Xining is op dit moment in overleg met de organisatie in China om te kijken hoe wij kunnen bijdragen aan de uitbreiding van dit project.Stand van zaken tehuis

Op dit moment verblijven er zo’n 130 weeskinderen en kinderen die te vondeling zijn gelegd in het tehuis. Meer dan 95% hiervan heeft een beperking. Naast verzorging en een dak boven het hoofd biedt het tehuis deze kinderen medische hulp, training, speciaal onderwijs en hulp om in de lokale samenleving te functioneren.Bijzondere wenskaarten van 16 kunstenaars
Bestel ze via www.pleegzorgxining.nl.
Stand van zaken Communityproject

Het pleegzorgproject in Xining is sinds een paar jaar uitgebreid met een ‘Communityproject’. Het tehuis biedt hiermee niet alleen begeleiding en ondersteuning aan pleeggezinnen, maar ook aan gezinnen in Xining met eigen gehandicapte kinderen. Zo hoopt men te kunnen voorkomen dat dergelijke kinderen te vondeling worden gelegd.

 

Met het geld dat Pleegzorg Xining voor dit project doneerde zijn in 2014 tien kinderen met een beperking uit Xining en hun ouders ondersteund. Zij kregen financiŽle hulp, fysiotherapie, onderwijs en coaching voor de ouders in het oefenen met hun kind.

 

In het gehele project werden in 2014 ongeveer 200 kinderen uit de stad bereikt met bijeenkomsten, therapie en/of onderwijs.

 

Foto hieronder: Ji Wen Kai, een van de 10 kinderen die met het geld van Pleegzorg Xining kon worden ondersteund.

 

Lees zijn verhaal en dat van anderen opColofon

Dit is een nieuwsbrief van Pleegzorg Xining, onderdeel van de Stichting Kinderhulp China. Tel. 0561-433706
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.