Nieuwsbrief

  Interview met Hannah van Driel  


Interview met Hannah van Driel

Nederlandse fysiotherapeute in XiningHannah van Driel werkt in het kindertehuis in Xining. Daarnaast zorgt ze voor haar pleegkindje Thomas, dat afkomstig is uit het tehuis. Hannah ziet dagelijks wat een beetje persoonlijke aandacht voor de gehandicapte vondelingen kan doen.

 

De meeste kinderen die naar een pleeggezin kunnen, komen terecht bij Chinese families. Ben jij een uitzondering?
“De Chinese pleegouders zijn veruit in de meerderheid. De pleegzorgmanager van het tehuis werft ze heel actief. Ze belt iedereen op, in de Chinese gemeenschap, maar ook expats. Ik heb zelf aangegeven dat ik voor Thomas wilde zorgen. Hij draagt infectieziekten bij zich, maar hij is niet ziek. Hij kan zich normaal ontwikkelen en dat doet hij ook. Hij is elf maanden en supervrolijk. Als ik werk, zorgt mijn hulp voor hem. Ze draagt handschoenen als ze zijn luier verschoont – uit angst voor infecties.”

Wat is het grootste verschil tussen de kinderen in pleegzorg en in het tehuis?
“Aan Thomas en aan de andere pleegkinderen heb ik kunnen zien hoe goed de volle aandacht hen doet. De kinderen in pleegzorg hechten zich aan hun ouders, zijn vaak blijer en ontwikkelen zich zowel emotioneel als fysiek beter. Die continue aandacht is er in het tehuis niet. Er is vaak alleen tijd voor de gewone dagelijkse verzorging, bijna niet om met de kinderen te spelen of naar buiten te gaan. Wel krijgt nu een groot aantal van hen elke dag een uur fysiotherapie. Dat doet ze zichtbaar goed.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Hannah?

 

Ga naar onze site en lees het volledige interview en andere verhalen uit Xining.

 

 


Unieke wenskaarten

Op zoek naar een originele kaart voor een verjaardag, een jubileum, of om zo maar te versturen? Onze wenskaartenactie loopt nog steeds! U kunt de wenskaarten online bekijken en bestellen. Ze zijn belangeloos ontworpen door twaalf bekende illustratoren. De opbrengst gaat uiteraard naar de kinderen in Xining.

 

Bestel de kaarten hier.


Ook kaarten verkopen?

Vind je het leuk om een actie te doen voor Pleegzorg Xining bij een jubileum, feestje of met school? Verkoop dan onze kaarten! Leuk en makkelijk om te doen. En je helpt hiermee de kinderen in Xining. We helpen je graag op weg.


Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Pleegzorg Xining, onderdeel van de Stichting Kinderhulp China. Tel. 0561-433706
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.