Nieuwsbrief

  Flinke stappen vooruit, eentje achteruit  
  Pleegzorg Xining op you tube, facebook en twitter  
  'Als ik hem wegbreng, glimt hij van plezier.'  


Flinke stappen vooruit, eentje achteruit

In april 2012 reisden Paul en Martijn van de werkgroep Pleegzorg Xining naar Xining. Mede met geld van donateurs van Pleegzorg Xining heeft het tehuis in Xining flinke stappen gezet.

 

Al ruim 200 vondelingen met een handicap vonden een liefdevol thuis bij pleeggezinnen. Daarnaast helpen we op dit moment 15 gezinnen met een thuiswonend gehandicapt kind door dagopvang, begeleiding, gespecialiseerde zorg en onderwijs op maat.

 

Tegelijkertijd maakte het bezoek duidelijk dat er nog heel wat nodig is om dit aanbod ook in de toekomst voor kinderen en gezinnen bereikbaar te houden. Voor een uitgebreid verslag zie:

onze impressie van de reis


Pleegzorg Xining op you tube, facebook en twitter

Volg Pleegzorg Xining via you tube, twitter en - sinds kort - ook via facebook.'Als ik hem wegbreng, glimt hij van plezier.'

Peng-Fei is 13 jaar oud, maar heeft het verstandelijk vermogen van een kleuter. Voor zijn ouders is het een zware opgave om hem dag en nacht thuis te hebben. Opvang in een tehuis kunnen zij niet betalen.

 

Het gaat beter sinds Peng-Fei een plek kreeg in de dagverzorging van het tehuis in Xining. Mede door een subsidie van Pleegzorg Xining volgt hij daar nu onderwijs en krijgt hij de gespecialiseerde zorg die hij nodig heeft.

 

‘Peng-Fei kan nu zelf naar het toilet en eet ook zonder hulp,' vertelt zijn stiefmoeder Jian-Hua. ‘In een speciaal logboek wordt elke week opgeschreven wat hij heeft geleerd en waarmee ik hem thuis kan helpen. Zo leer ik hem nu om zelf zijn handen te wassen. Soms neem ik hem mee naar buiten naar het park of naar de supermarkt. Ook van de buren hoor ik dat hij veel meer dingen zelf kan.

 

Ik ben blij dat hij in het tehuis terecht kan en Peng-Fei ook. 'Als ik hem wegbreng, glimt hij van plezier.'

Bijzondere wenskaarten te koop!

Volgend voorjaar starten we met de verkoop van setjes wenskaarten. Aan deze actie werken 12 bekende illustratoren mee, bv. www.miesvanhout.nl. De opbrengst gaat uiteraard naar het project.

 

We zoeken kinderen die deze setjes voor ons willen verkopen. Degene die de meeste setjes verkoopt, krijgt een mooie prijs.

 

Heb je belangstelling om kaarten te verkopen? Mail ons dan vast via info@pleegzorgxining.nl. Dan houden we je op de hoogte hoe je mee kan doen. Belangstelling voor de wenskaarten? Nog even geduld.. nadere info volgt.


Recente foto's uit Xining 2012

Er is nu ook een kort filmpje met recente foto's uit Xining.

Bekijk ze hier.

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van de werkgroep Pleegzorg Xining van de Vereniging Wereldkinderen. Wij hebben CBF-keurmerk voor goede doelen. Tel. 0561-433706
info@pleegzorgxining.nl
www.pleegzorgxining.nl


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.