nummer 1 - februari 2006

  Bijna 200 Nederlandse donateurs geworven  
  Muyang kan weer staan!  
  ‘Prachtige lampionnetjes ….’  
  Geld voor revalidatiecentrum  
  De eerste 30 kinderen hebben een thuis  


Bijna 200 Nederlandse donateurs geworven

Pleegzorg Xining kijkt terug op een succesvol eerste jaar. We hebben op dit moment 198 particuliere donateurs. Ook bedrijven helpen ons graag. Ze geven ons bijvoorbeeld korting op artikelen die wij doorverkopen voor het goede doel, of verzorgen gratis de vormgeving van ons pr-materiaal. Alles bij elkaar hebben wij tot nu toe € 13.500,- ingezameld voor de kinderen van Xining. Een prachtig resultaat!
 
In deze nieuwsbrief kunt u meer lezen over onze resultaten én die van onze partner in China, de hulporganisatie Christian Action (CA) uit Hongkong.
 
Nog geen vaste donateur? Klik hieronder en vul het formulier in. Alvast bedankt!

Ja, ik word donateur


Muyang kan weer staan!

Dit is Muyang, één van de kinderen die met uw geld is geholpen. Hij is twee jaar oud en vlak na zijn geboorte achtergelaten bij een ziekenhuis in China. Hij is terechtgekomen in het kindertehuis in de stad Xining. Muyang is meervoudig gehandicapt: hij is geboren met een open ruggetje, heeft spasmen in zijn onderbeentjes, een horrelvoet en een waterhoofd. Hij heeft al heel wat ziekenhuizen van binnen gezien. Door zijn beperkingen heeft hij intensieve aandacht nodig. Mede dankzij uw steun is hij een half jaar geleden ondergebracht in een pleeggezin. De pleegouders, die hem liefdevol hebben opgenomen, doen eenvoudige revalidatieoefeningen met hem. Daardoor heeft Muyang meer controle over zijn beenspieren gekregen. Hij kan nu zelfs een paar seconden staan als hij zich ergens aan vast kan houden. Verder is hij veel gaan praten, waardoor het vermoeden is gerezen dat hij een erg intelligent mannetje is.


‘Prachtige lampionnetjes ….’

Een goede manier om in contact te komen met potentiële donateurs is het bezoeken van festivals en markten die aandacht besteden aan China. Zo stond Pleegzorg Xining op een grote bijeenkomst van adoptieouders in Almere. Ook was het project present tijdens het Chinafestival in Rotterdam en de Tai-Chi dagen in Nieuwegein. Met een loterij, grabbelton en de verkoop van lampionnetjes, boekjes en andere Chinese producten lukte het om geld binnen te halen voor het goede doel. Een groot succes was ook het schminken van kinderen (zie foto).


Geld voor revalidatiecentrum

CA werft pleegouders In de omgeving van Xining. Voornamelijk via mond-tot-mond reclame, maar ook door folders te verspreiden en gespreksgroepen te organiseren met ervaren pleegouders. Door hen steun en een luisterend oor te bieden hoopt CA een duurzame relatie met ze op te bouwen, zodat deze ouders ook op lange termijn hun diensten aanbieden. Een maatschappelijk werkster uit het kindertehuis bezoekt de gezinnen periodiek thuis. Op hun beurt komen veel ouders regelmatig met hun pleegkind naar het tehuis. De ouders krijgen er instructies over de verzorging en de kinderen ondergaan een medische controle of behandeling. Voor dit doel én voor de ongeveer 110 kinderen die permanent in het tehuis verblijven wil CA een revalidatiecentrum bouwen. Het centrum moet op termijn meer gehandicapte kinderen uit de omgeving (en hun biologische ouders) helpen en voorlichten. Zo hoopt CA ertoe bij te dragen dat in en rond Xining minder kinderen met een beperking worden verlaten. Ook dit initiatief wil de werkgroep Xining graag helpen financieren.


De eerste 30 kinderen hebben een thuis

Elders in deze nieuwsbrief staat het verhaal van Muyang. Hij is één van de 30 kinderen die CA in een pleeggezin heeft geplaatst. Dat is gebeurd met fondsen die de hulporganisatie zelf bijeen bracht, met geld uit Nederland én met steun van de lokale Chinese overheid. De merendeels gehandicapte kinderen krijgen in een pleeggezin niet alleen liefde en geborgenheid, maar ook de verzorging die ze nodig hebben. Neem Yongqi, anderhalf jaar oud en geopereerd aan haar nekwervels toen ze elf maanden oud was. Kort na de operatie verhuisde ze van het kindertehuis naar een pleeggezin. Ze heeft nu letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid dan voorheen en speelt vaak buiten. Ze ziet er bruin en gezond uit en het gaat erg goed met haar. CA wil meer kinderen plaatsen in pleeggezinnen: dit jaar nog eens 45, volgend jaar 50. Ook uw donatie wordt daarvoor gebruikt.

Grote gift van Ferm

Internationale handelsonderneming in elektrische Doe-Het-Zelf gereedschappen Ferm heeft het project op een geweldige manier ondersteund. Van de jaarwinst ging een bedrag van maar liefst € 6.250,- naar ons project. Ferm kiest niet zomaar voor een goed doel in China. Ferm doet veel zaken met het land en vond een donatie aan het project een ‘goede manier om iets voor het land terug te doen’. Directeur en eigenaar mevrouw Tineke Bakker van-Ingen is trots op de nauwe banden met China. Zij ziet haar respect en liefde voor de Chinese cultuur als de belangrijkste drijfveer van het succes.Kerstpakketten? Wij regelen het voor u!

Bij wijze van proef zijn we in 2005 gestart met de verkoop van kerstpakketten waarvan een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan het project. Het lukte ons om 100 ‘dim sum’ kerstpakketten te verkopen. In 2006 gaan we hiermee door!


Wat gaan we doen in 2006?

Van alles. Het komende jaar gaan wij natuurlijk door met het werven van donateurs en sponsors via mailings en evenementen. We zullen ook bedrijven en vermogensfondsen aanschrijven met het verzoek om financiële steun. Ook willen we inzamelingsacties opzetten bijvoorbeeld in samenwerking met scholen.

Helpen? Meer weten?

Ideeën genoeg, altijd handen te kort. Wilt u helpen? Of wilt u meer weten over onze activiteiten en onze producten? Kijk op www.pleegzorgxining.nl en neem contact op!

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van www.pleegzorgxining.nl en kwam tot stand dankzij sponsoring door www.mailpublisher.nl.


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.